Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyckling med potatis- och rotsellerimos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kyckling i gräddig sås med smak av dijonsenap ger lyxig middagskänsla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina kycklingen. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär potatis och rotselleri i 2-3 cm stora bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten ca 15 minuter.
  2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Riv osten och blanda med dijonsenap. Bred krämen på kycklingen. Blanda grädde, vatten, fond, svartpeppar och salt. Häll i formen och tillaga i ugnen ca 30 minuter.
  3. Häll av såsen och red med maizena till en lagom konsistens. Häll av potatiskoket, tillsätt varm mjölk, smör, salt och svartpeppar. Mosa till grovt mos och blanda i hackad persilja. Servera till kycklingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.