Ruccolans kryddiga och mörkgröna blad ger den här grönsakssoppan läcker smak och kraftig färg.
Instruktioner
- Skär en lång och bred skiva på längden av en morot med en potatisskalare eller osthyvel. Skär morotsskivan i långa smala strimlor. Lägg morotsstrimlorna i kallt vatten. Tärna sedan resten av morötterna.
- Hetta upp oljan i en stor kastrull. Fräs löken och vitlöken i oljan tills löken mjuknar. Tillsätt morot, rotselleri och potatis och bryn hastigt. Häll på grönsaksbuljong och lägg i lagerbladet. Koka upp och låt sjuda cirka 20 minuter, tills rotfrukterna börjar bli mjuka.
- Skölj under tiden ruccolasalladen och ta bort långa stjälkar. Hacka ruccolan grovt, spara några blad till garnering. Rulla ihop skinkskivorna och knyt ihop dem med morotsstrimlorna.
- Ta upp lagerbladet. Mixa soppan med en handmixer. Lägg i ruccolabladen och mixa snabbt igen. Värm upp och smaka av med peppar. Häll upp soppan i fyra soppskålar och klicka 1 tsk crème fraiche i varje skål. Lägg på en skinkrulle, garnera med ruccolablad och servera.
Publicerat den
12 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar