Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör försiktigt ner vetemjöl och bakpulver samt vaniljsocker.
Tillsätt kokosflingor eller mald mandel.
Bred ut smeten på bakplåtsklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
Passsa så den inte blir bränd.
Stjälp upp rulltårtan på ett sockrat smörpapper.
Dra av pappret försiktigt, om pappret inte släpper, smörj på lite kallt vatten så släpper den.
Bred sylt, äppelmos, mosade bär eller något annat över hela tårtan.
Rulla ihop den och låt den vila i kylskåpet i pappret innan den skärs upp.
Tips! Servera gärna som bakelse med vispad grädde och något bär på toppen.
Bakade rulltårtan imorse och bjöd mina arbetskamrater och alla,även jag tyckte den var så smarrig.Jag fyllde med hemkokt drottningsylt.MUMS.
Supergod. Jag fyllde den med jordgubbssylt. Skar den i tjockare skivor och toppade med vispad grädde. Vips så blev det en god bakelse. Tack för receptet.
Tillsatte lite kakao och den blev otroligt god!!