Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rulltårta med smultron och vaniljsmörkräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Det går lika bra att använda hallon eller andra bär. Jag hade kvar smultron i frysen och använde dem i fyllningen. Det blev jättegott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det i smeten och sist i med mjölken.
  2. Bred ut smeten jämnt i en långpanna klädd med smort bakpapper.
  3. Grädda i 250 grader i ca 5 minuter. Strö på socker innan kakan stjälps upp på bakpapper. Låt svalna.
  4. Blanda ihop fyllningen så här: Rör vaniljkräm och rumsvarmt smör smidigt och tillsätt flor- och vaniljsocker. Bred det över den kalla kakan och strö på bären. Rulla ihop, låt vila inrullad i bakpapper i kylen. Skär i lagoma skivor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • EllenAxel 25 juli 2012

    Ville ha något att göra av alla smultron, denna var perfekt. Bakade den idag, resultatet blev supergott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.