- Serverar: 16 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Mumsig efterrätt
Bara 3½ poäng biten
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop mjöl, potatismjöl, bakpulver och kakao. Blanda ner växelvis med vattnet.
- Bred ut smeten på en bakplåt klädd med bakfolie.
Grädda i förvärmd ugn på 200 grader i ca 10 minuter (180 grader i varmluftsugn).
Fukta en handduk lätt och strö på lite socker.
Stjälp upp rulltårtbottnen på handduken, dra bort bakfolien.
Låt rulltårtsbottnen svalna.
- Skär 150 g jordgubbar i småbitar till fyllningen.
Blanda med färskost, jordgubbslikör, kvarg (kesella) och riven choklad.
Bred på jordgubbskrämen över rulltårtsbottnen och rulla ihop.
Pudra över florsocker.
- Vispa grädden hårt och stoppa i en sprits för garnering.
Dekorera med resten av jordgubbarna, strö över chokladrasp och servera.
Publicerat den
15 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar