Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Runda Rågkakor

 
Runda Rågkakor Runda Rågkakor
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Enkelt bröd med fint rågmjöl (fullkornsmjöl av råg)

Ingredienser

Instruktioner

Lös jästen i det fingervarma vattnet. (Tillsätt surdegen om du har någon) Blanda ner resterande ingredienser. Knåda kraftigt. Jäs 40 min övertäckt. Knåda på mjölat bord. Dela i 4 delar. Forma till 4 bollar och kavla lätt till 16 cm i diameter. Jäs på plåten övertäckt i 30 min. Värm ugnen till 225 grader. Grädda i 12-14 minuter. Låt svalna under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.