Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranspannkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Servera med vispad grädde och salmbärssylt. Grädda i långpanna - lätt att laga till många!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka gröten, eller köp färdig gröt.
  2. Blanda samman ägg, socker, grädde, gröt och russin. Hacka mandeln grovt och rör ner.
  3. Lös saffran i två matskedar hett vatten. Låt dra någon minut och rör sedan ner i smeten.
  4. Smörj en långpanna med smör och slå i smeten.
  5. Grädda kakan i 30 minuter i 200-225 grader. Pannkakan ska vara gyllengul och få lite fin färg ovanpå. Täck med folie om kakan får för mörk färg.
  6. Skär i rutor, dekorera med florsocker och servera med grädde och sylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.