Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransplättar med apelsinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Knapriga hasselnötter, söt apelsinsås och saffransgula plättar.. Mums! De små pannkakorna och såsen kan göras i förväg och värmas vid servering. För dig som gillar att flambera: Vid servering, stänk lite konjak på de heta plättarna och tänd med en tändsticka. Akta så att du inte bränner dig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ½ dl mjölk och rör ut saffranet. Tillsätt resten av mjölken samt grädden och sikta ner mjölet. Knäck i äggen och häll i vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.
  2. Apelsinsås: Finriv skalet från den ena apelsinen. Värm försiktigt upp apelsinsaft, socker, vaniljsocker och smör i en kastrull. Dra av från värmen och tillsätt apelsinskal, finhackade hasselnötter och eventuellt konjak.
  3. Hetta upp en liten stekpanna. Stek plättarna i smör på medelvärme, men enbart på ena sidan.
  4. Vik ihop plättarna med filéad apelsin emellan. Servera med såsen och vaniljglass. Garnera med citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.