Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxfilé med apelsinsås

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Receptet på apelsinsåsen går att flerdubbla. Den går utmärkt att frysa och passar även till stekt eller grillat fläskkött. Värt 9 poäng viktväktare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sås: Skala och hacka löken. Ansa och skär paprikan i bitar. Koka lök och paprika i apelsinsaft, smulad buljongtärning och vatten ca 10 min utan lock. Mixa såsen slät. Smaka av med peppar.
  2. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Ansa och skär paprikan i tärningar.
  3. Skär laxen i 2 x 2 cm stora bitar. Krydda med salt och peppar. Stek den i olja ca 2 min runt om. Lyft upp den och stek paprikan ca 2 min. Blanda ner den i couscousen. Lägg på laxen och ringla över apelsinsås. Garnera med apelsinskiva.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.