Grym salsa! Chipotle, torkad och rökt chilifrukt, ger inte bara hetta utan också fylliga, runda smaker.
Instruktioner
- Koka upp vatten. Slå det över chilin och låt stå i 30 minuter.
- Skala och skiva lök och vitlök tunt. Fräs lök och vitlök med spiskummin och malen koriander i 3 msk olja i en kastrull på låg värme i ca 20 minuter, tills löken är gyllenbrun och mjuk.
- Häll av vattnet från chilin. Kärna ur och finhacka den. Tillsätt chili, körsbärstomater och 1 dl vatten i lökfräset. Låt koka ihop i ca 20 minuter på svag värme utan lock. Låt svalna.
- Skala silverlöken. Hacka silverlök, tomater och koriander. Blanda med tomatröran. Tillsätt limejuicen. Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
25 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar