Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salsa chipotle

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Grym salsa! Chipotle, torkad och rökt chilifrukt, ger inte bara hetta utan också fylliga, runda smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten. Slå det över chilin och låt stå i 30 minuter.
  2. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Fräs lök och vitlök med spiskummin och malen koriander i 3 msk olja i en kastrull på låg värme i ca 20 minuter, tills löken är gyllenbrun och mjuk.
  3. Häll av vattnet från chilin. Kärna ur och finhacka den. Tillsätt chili, körsbärstomater och 1 dl vatten i lökfräset. Låt koka ihop i ca 20 minuter på svag värme utan lock. Låt svalna.
  4. Skala silverlöken. Hacka silverlök, tomater och koriander. Blanda med tomatröran. Tillsätt limejuicen. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.