Ren och getost samsas fint med en persiljesallad.
Får du inte tag i renfärs så använd annan färs.
Instruktioner
- Getostcréme:
Blanda färskosten med matyoghurt, honung och ev smulad chèvre. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar, ställ kallt.
- Järpar:
Sätt ugnen på 150 grader.
Skala och finhacka löken. Blanda färs, lök, salvia, grädde, 1 tsk salt och 3 krm peppar. Dela färsen i 8 bollar. forma varje färsboll runt ett grillspett till en avlång "järpe".
- Stek/grilla spetten runt om i omgångar ca 2 minuter i en het lättoljad stek/grillpanna. Lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen ca 10 minuter.
- Persiljesallad:
Dela och kärna ur tomaterna. Skär dem i små tärningar. Skala och finhacka vitlöken. Riv skalet från halva citronen, dela och pressa juice ur ena halvan. Häll av matvetet.
Blanda tomat, vitlök, citronskal och 2 msk citronjuice med persilja, matvete, tranbär och rapsolja.
Krydda med ½ tsk salt och 1-2 krm peppar.
- Servera spetten med salladen och getostcrèmen.
Publicerat den
28 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar