Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salviakryddade renjärpar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ren och getost samsas fint med en persiljesallad. Får du inte tag i renfärs så använd annan färs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Getostcréme: Blanda färskosten med matyoghurt, honung och ev smulad chèvre. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar, ställ kallt.
  2. Järpar: Sätt ugnen på 150 grader. Skala och finhacka löken. Blanda färs, lök, salvia, grädde, 1 tsk salt och 3 krm peppar. Dela färsen i 8 bollar. forma varje färsboll runt ett grillspett till en avlång "järpe".
  3. Stek/grilla spetten runt om i omgångar ca 2 minuter i en het lättoljad stek/grillpanna. Lägg över dem på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen ca 10 minuter.
  4. Persiljesallad: Dela och kärna ur tomaterna. Skär dem i små tärningar. Skala och finhacka vitlöken. Riv skalet från halva citronen, dela och pressa juice ur ena halvan. Häll av matvetet. Blanda tomat, vitlök, citronskal och 2 msk citronjuice med persilja, matvete, tranbär och rapsolja. Krydda med ½ tsk salt och 1-2 krm peppar.
  5. Servera spetten med salladen och getostcrèmen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.