Jättegoda och glutenfria leverbiffar.
Näringsinnehåll per port.:
Energi kJ 1669 kJ
Energi kcal 396 kcal
Protein 18 g
Fett 15 g
Kolhydrat 48 g
Ingredienser
Instruktioner
Mixa lever, äpple, potatis, ansjovis och purjolök till en jämn smet. Tillsätt ägg, grädde, lök, salvia, salt och peppar, blanda väl. Rör ner potatismjöl och ströbröd. Låt svälla i kyl ca 30 min.
Gräddsås:
Koka upp buljong, grädde, timjan, soja och lingon, låt koka ca 5 min. Red av med Maizena utrörd i lite vatten. Koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar.
Biffar:
Bryn biffarna i smör. Lägg dem i en smord ugnsform och stek dem färdiga i ugn, 175° ca 10 min.
Servera biffarna med gräddsås, rårörda lingon och potatis.