Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salviakryddade leverbiffar med gräddsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegoda och glutenfria leverbiffar. Näringsinnehåll per port.: Energi kJ 1669 kJ Energi kcal 396 kcal Protein 18 g Fett 15 g Kolhydrat 48 g

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa lever, äpple, potatis, ansjovis och purjolök till en jämn smet. Tillsätt ägg, grädde, lök, salvia, salt och peppar, blanda väl. Rör ner potatismjöl och ströbröd. Låt svälla i kyl ca 30 min.
  2. Gräddsås: Koka upp buljong, grädde, timjan, soja och lingon, låt koka ca 5 min. Red av med Maizena utrörd i lite vatten. Koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar.
  3. Biffar: Bryn biffarna i smör. Lägg dem i en smord ugnsform och stek dem färdiga i ugn, 175° ca 10 min.
  4. Servera biffarna med gräddsås, rårörda lingon och potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.