Receptet fick jag av min svärmor för länge sedan, ett klassiskt saftigt bröd med havregryn och vetekli.
Instruktioner
- Blanda mjölk, havregryn och vetekli i en bunke. Låt svälla ett par timmar eller över natten - jag brukar ljumma mjölken lite för att få ner tiden lite.
- Smält smöret och låt det svalna medan du börjar med degen.
- Lägg jästen (ej torrjäst) i en matberedare/bunke. Tillsätt socker och salt och låt jästen smälta.
- Blanda med havregrynsblandningen. Tillsätt smör och blanda. Tillsätt vetemjölet och knåda till en smidig, lite lös deg.
- Baka ut till kakor - eller tryck ut på en bakplåt - 1½ cm tjocklek. Nagga och jäs i 2 timmar på plåten.
- Grädda i 225 grader 10-15 minuter.
Publicerat den
3 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar