Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sandras tekakor

 
Skriv ut

Receptet fick jag av min svärmor för länge sedan, ett klassiskt saftigt bröd med havregryn och vetekli.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölk, havregryn och vetekli i en bunke. Låt svälla ett par timmar eller över natten - jag brukar ljumma mjölken lite för att få ner tiden lite.
  2. Smält smöret och låt det svalna medan du börjar med degen.
  3. Lägg jästen (ej torrjäst) i en matberedare/bunke. Tillsätt socker och salt och låt jästen smälta.
  4. Blanda med havregrynsblandningen. Tillsätt smör och blanda. Tillsätt vetemjölet och knåda till en smidig, lite lös deg.
  5. Baka ut till kakor - eller tryck ut på en bakplåt - 1½ cm tjocklek. Nagga och jäs i 2 timmar på plåten.
  6. Grädda i 225 grader 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.