Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sandwichbitar med björnbär och lime

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Smarriga glassmunsbitar, helt utan "glassig" grädde, mjölk och ägg. Helt utan vitt socker och andra tillsatser. En mäktig liten munsbit med fräscha smaker, perfekt att ha på lut i frysen! Glutenfritt, laktosfritt och äggfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg cashewnötterna minst 6 timmar.
  2. Botten: Mixa mandlarna till ett grovt mjöl i en matberedare eller blender. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa till en smidig deg. Tryck ut hälften av degen i en bakpappersklädd form, ca 15x20 cm.
  3. Häll av, skölj och låt cashewnötterna rinna av. Mixa dem fint i en matberedare eller blender. Tillsätt kokosgrädde, agavesirap, vaniljpulver samt limeskal och - juice. Fortsätt mixa till en jämn smet. Tillsätt kokosoljan och fortsätt mixa.
  4. Bred ut hälften av fyllningen på bottnen. Jämna till ytan. Ställ in i frysen i ca 30 minuter. Tillsätt björnbären till resterande fyllning, men spara några hela bär. Mixa till en jämn smet.
  5. Bred ut björnbärsfyllningen ovanpå limefyllningen. Tryck ner de hela björnbären. Jämna till ytan. Ställ in i frysen i ca 6 timmar, tills den stelnat. Tryck ut resten av mandelsmeten på björnbärsfyllningen. Ställ in i frysen i ca 30 minuter.
  6. Ta ut glassen ur frysen ca 15 minuter före servering. Skär i 12 bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.