Smarriga glassmunsbitar, helt utan "glassig" grädde, mjölk och ägg. Helt utan vitt socker och andra tillsatser. En mäktig liten munsbit med fräscha smaker, perfekt att ha på lut i frysen!
Glutenfritt, laktosfritt och äggfritt.
Instruktioner
- Blötlägg cashewnötterna minst 6 timmar.
- Botten:
Mixa mandlarna till ett grovt mjöl i en matberedare eller blender. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa till en smidig deg. Tryck ut hälften av degen i en bakpappersklädd form, ca 15x20 cm.
- Häll av, skölj och låt cashewnötterna rinna av. Mixa dem fint i en matberedare eller blender. Tillsätt kokosgrädde, agavesirap, vaniljpulver samt limeskal och - juice. Fortsätt mixa till en jämn smet. Tillsätt kokosoljan och fortsätt mixa.
- Bred ut hälften av fyllningen på bottnen. Jämna till ytan. Ställ in i frysen i ca 30 minuter. Tillsätt björnbären till resterande fyllning, men spara några hela bär. Mixa till en jämn smet.
- Bred ut björnbärsfyllningen ovanpå limefyllningen. Tryck ner de hela björnbären. Jämna till ytan. Ställ in i frysen i ca 6 timmar, tills den stelnat. Tryck ut resten av mandelsmeten på björnbärsfyllningen. Ställ in i frysen i ca 30 minuter.
- Ta ut glassen ur frysen ca 15 minuter före servering. Skär i 12 bitar.
Publicerat den
28 juni 2016
Liknande recept
Skriv kommentar