Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås - Champagnesås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna sås är en vitvinssås till fisk där vitvinet har ersatts av Champagne, eller mousserande vin.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp fiskbuljongen med ½ dl av vinet. Blanda smör och mjöl till en pasta och vispa ned i buljongen, låt koka 3-4 minuter. Smaka av med citron, salt och peppar. Vispa grädden till ett lätt skum, blanda ned grädden och resten av vinet i buljongen. Servera den skummande såsen genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.