Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sauterad ryggbiff i sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sauterad ryggbiff och frästa champinjoner kläs i en mjuk och krämig senapssås, ljuvligt till pasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Hetta upp 1 msk smör och oljan i en stekpanna. Bryn köttet tills brynt runtom, salta och peppra. Lägg över i en gryta med lock.
  3. Smält resten av smöret i stekpannan och tillsätt champinjonerna och vitlöken. Fräs cirka fem minuter, rör om då och då. Tillsätt champinjonerna till köttet och ställ in i ugnen cirka 20 minuter, tills köttet är mört.
  4. Tillsätt buljongen och vinet till stekpannan och koka upp. Låt sjuda tills reducerat till hälften.
  5. Blanda grädde, senap och majsena i en skål och vispa ner blandningen i stekpannan. Koka upp och låt sjuda tills såsen har tjocknat.
  6. Ta ut köttet ur ugnen och vispa ner skyn i såsen. Blanda ner kött och champinjoner i såsen, smaka av med salt, peppar och senap. Lägg upp pastan på fyra tallrikar och portionera upp såsen ovanpå. Garnera med persilja och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.