Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schaslik - kryddstarka grillspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Perfekt som bjudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Schaslik: Skär köttet i 2-3 cm stora bitar. Skär lök och fläsk i tunna skivor. Varva de olika ingredienserna på ett spett (gärna träpinnar).
  2. Pensla med olja och salta och peppra väl. Strö på curry i såpass stor mängd att spetten är täckta. Stek eller grilla till fin färg och mör konsistens, c:a 10 min.
  3. Paprikaris: Fräs matfettet i en tjockbottnad serveringsgryta och fräs upp paprikan snabbt. Tillsätt vatten, salt och ris och koka på svag värme under lock i c:a 18 minuter eller enligt förpackningens anvisningar.
  4. Som komplement till denna måltid passar tzatziki utmärkt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.