Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Schweizerkorv - allt i ett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel rätt med falukorv i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mängderna är bara på ett ungefär. Senap, ketchup och ost behöver inte mätas.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Ta en lagomt stor korvbit och skär ganska djupa skåror med ca. 1 cm mellanrum (inte helt igenom). Lägg korven mitt i en ugnssäkert form.
  4. Bred på lite ketchup och senap mellan varje korvskiva. Skär halva ostskivor, vik ihop dem och stoppa den mellan varje korvskiva.
  5. Hacka löken fint. Skala potatisen och skär/riv/hyvla den i tunna skivor.
  6. Varva potatis och lök runt korven. Salta och peppra. Häll över grädden (alt. 1,5 dl mjölk) och riv lite ost över potatisen. Klicka på några små smörklickar. Grädda mitt i ugnen 225 grader, tills potatisen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.