Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sej med hasselnötskrisp och citrongrönt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nötkrispet ger en spännande smakbrytning till fisken och de citrussvängda grönsakerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Gnid in fisken med ½ tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 msk olja. Lägg i en ugnssäker form och tillaga i ugnen tills fisken är vit rakt igenom, ca 25 minuter.
  3. Hasselnötskrisp: Hacka hasselnötterna, rosta dem i en torr, het stekpanna ca 2 minuter. Skala och finhacka vitlöken. blanda nötter och vitlök med ½ tsk salt, 1 msk olja, dill och citronjuice.
  4. Ansa och skär blomkål och broccoli i mindre buketter, skala broccolistjälken och skär i mindre bitar. Koka blomkål, broccoli och haricots verts mjuka i lättsaltat vatten ca 4 minuter. Häll av och blanda grönsakerna med 1 msk olja, 2 krm salt, 2 krm svartpeppar och citronskal.
  5. Servera fisken med hasselnötskrisp och grönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nibarius 15 maj 2010

    Mycket gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.