Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sejgratäng med rotfruktskross

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Syrlig och matig gratäng, med smak av dill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstemperatur 200º Börja med rotfrukterna. Koka dem cirka 10 minuter, tills de är mjuka och häll av vattnet. Krossa dem grovt med en potatisstöt eller gaffel. Salta och peppra. Tillsätt ett ägg och blanda runt. Smöra en ugnsfast form och klicka ut rotfruktskrosset längs sidorna.
  2. Lägg fisken i mitten och salta. Blanda crème fraiche, vatten, dill, salt samt peppar och bred ut det över fisken. Stick ner citronklyftorna i gratängen och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills fisken är genomkokt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.