Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sejrygg caprese med rotfruktgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fisken fylls med mozzarella, tomat och basilika och serveras tillsammans med en krämig rotfruktsgratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och skala rotfrukter och lök. Skiva tunt i matberedare eller för hand och lägg sedan blandningen i en kastrull. Häll i grädde och mjölk och krydda med salt och peppar. Värm upp och låt rotsakerna koka på svag värme tills de börjar mjukna, cirka 10 minuter. Häll blandningen i en smord gratängform. Riv och strö på osten. Grädda gratängen i ugnen i cirka 30 minuter.
  3. Skär ett snitt i varje sejrygg. Dela varje tomat i fyra delar och skär bort kärnhus och skal. Skiva upp mozzarellan. Fyll sejryggen med mozzarella, tomat och basilikakvistar. Lägg den fyllda sejryggen i en ugnsfast form. Ringla lite olivolja över fisken och krydda med salt och svartpeppar. Grädda i ugnen i 200 grader cirka 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.