Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semlor med frön.

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Goda och hälsosamma semlor.

Ingredienser

Instruktioner

Värm mjölken fingervarmt eller något varmare (42 grader ) om du använder torrjäst. Blanda i saltet. sirapen och jästen i smulor. Rör rågmjölet i vätskan och så mycket vetemjöl att du får en smidig deg. Tillsätt fettet och vid behov lite mjöl. Täck med en duk och ställ degen varmt och dragfritt att jäsa i ca halv timme. Rör i de krossade fröna. Forma degen till 2 stänger, dela vardera stången i 12 delar. Forma bitarna till runda semlor och låt dem jäsa på bakplåtspapper under duk på dragfritt ställe i ca halv timme Grädda ca 12 minuter i 225 grader. Pensla med ägg och strö fröna på ytan innan du börjar grädda,om du tänker garnera med frön.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.