Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senaps- och kantarellpotatis

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gott till stekt oxfilé, fläskfilé m.m.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär potatisen i ca 2 cm stora tärningar. Råstek gyllengula i lika delar olja och smör.
  2. Blanda honungsdijonsenap med potatisen. Krydda med salt och peppar. Laga klart i ugnen 20–30 minuter (samtidigt med köttet på 150°C).
  3. Finhacka schalottenlökarna. Fräs löken med förvällda/konserverade kantareller i smör.
  4. Blanda potatisen med svampblandningen och ev finskuren salladslök. Smaka av och lägg gärna upp i portionsformar.
  5. Serveras gärna denna potatisrätt till oxfilé eller fläskfilérätter.
  6. Bjud gärna en grönsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.