En festlig och god fläskfilé som serveras med en smakrik och mycket god balsamicosås som passar perfekt till stekt ljust kött. Ugnsrostade rotfrukter passar alldeles utmärkt till denna rätt.
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Blanda de soltorkade tomaterna, basilikan, vitlöken och parmesanosten till en röra.
- Putsa fläskfilén och gör en snitt längs hela filén. Fyll fläskfilén med röran och salta och peppra.
- Linda runt serranoskinkan och bind runt med snören.
- Bryn fläskfilén i hälften olivolja och hälften smör i en stekpanna. Grädda fläskfilén färdig i ugnen 15-20 minuter. Ta bort snörena och skiva upp fläskfilén innan servering.
- Balsamicosås:
Blanda grädde, aceto balsamico, kycklingfond och vitlök i en tjockbottnad kastrull.
- Låt koka ihop några minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar och flytande honung.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt gott, detta kommer jag definitivt att bjuda på igen. Alla tyckte det var toppen dessutom var det enkelt att tillaga.
Fick denna rätt hos mina föräldrar i helgen. helt suveränt. De hade ugnsrostade grönsaker och potatis till samt en sås gjord på Creme fraiche blandad med smulad ädelost. MUMS!!!!
Väldigt gott, alla som var bjudna på middagen var lyriska över maten, rekomenderas varmt.
Jag har nu lagat den här rätten för andra gången, och jag hade glömt hur otroligt gott det var.:-) Fyllde fläskfiléen med mozarella, basilika och vitlök. Serverade den underbart goda såsen till, samt, pommes noisettes och ugnsstekta grönsaker. En bra början på helgen, och utan tvekan värt 5 poäng.:-)
Supergott recept , bjöd på detta i går när jag hade tjejmiddag alla tycket det var supergott. Tog recept.. så tack för ett jätte gott recept
Denna rätt tillagades igår, hade dock ingen grädde utan tog creme fraiche i stället. Basilikan blev jag tvungen att skippa då jag ingen sådan hade. Det blev ändå mkt gott och mina gäster gillade maten skarpt. Hade potatisgratäng med spenat och en god sallad till. Detta kommer definitivt att serveras fler gånger:)
Vi gjorde denna fläskfilé till nyår, uteslöt balsamicosåsen & bytte ut parmesanosten mot fetaost, serverade ugnsrostade rotfrukter & bearnaisesås till, var mkt uppskattat..... Tack för ett bra receptet, nästa gång testar vi balsamicosåsen till...
Tillagades i helgen. Gjorde precis enligt receptet och det blev fantatiskt gott, gästerna tyckte den var gudomlig och ville naturligtvis ha receptet med en gång.
Ännu ett underbart gott recept från lennali:-) Man tackar och bockar!!! Gjorde 3ggr så mycket sås och serverade till färsk pasta vilket gick hem hos både små och stora!!
Jag brukar servera denna smaskiga rätt med potatismos med bitar i, samt rårivna morötter. Jättegott!
tilllagade denna rätt igår kväll helt underbar är väldigt kräsen när det gäller smaker men vilken fin kombination kommer att göras fler gånger tack för ett bra recept jag gjorde den på ytterfile vilket gör att den blir både mörare och ger större skivor biggan i småland
Detta recept är verkligen super! Jag brukar ha lite mindre balsamico, för ungarna är lite kinkiga på den smaken..
Passade perfekt till nyårsmiddagen. Jag tyckte dock att vitlökssmaken tog över lite i såsen så jag minskade mängden och silade bort bitarna innan servering.
Jösses, så gott detta var. Vi bjöd på detta igår och alla gillade det! Super tack för receptet. //Sivan
Underbart och fantastisk sås TACK
Mycket mumsigt!
Tack för ett jättebra recept! Alla gästerna beundrade maten. Kommer att bli en av mina paradrätter!
Jättegott verkligen! Maten lovordades!