Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Shrikhand(Indisk dessert)

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god dessert med indiska smaker

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll upp saffranet i en liten skål, slå på rosenvattnet (i nödfall varmt kranvatten) och blanda tills saffranet har löst sig.
  2. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Hacka mandel och pistaschnötter lite slarvigt.
  3. Häll upp yoghurten i en bunke och blanda i saffransvatten, stött kardemumma och två tredjedelar av mandelblandningen.
  4. Tillsätt florsocker och smaka av. Mängden florsocker beror på hur söt du vill ha desserten. Låt blandningen stå en halvtimme i kylen. Rör sedan om noga.
  5. Fördela yoghurtblandningen i fyra glas. Strö över resten av nöthacket och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.