Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Silltårta från Skåne

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Höjdartårta för dig som gillar sill och ansjovis

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort kanterna på brödet och skiva det på längden så att du får 4 långa skivor kavring. Smöra skivorna på ena sidan.
  2. Fyllning: Blanda samman alla ingredienser till fyllningen. Bred 1/3 av fyllningen på en av brödskivorna. Lägg på nästa skiva och fortsätt med fyllning. Lägg på näst sista kavringskivan och det sista av fyllningen. Avsluta med brödskivan.
  3. Äggkräm: Mosa sönder äggulorna och blanda dem smör och ost. (Droppa i lite gul karamellfärg) Smaka av med salt och peppar.
  4. Topping och garnering: Bred toppkrämen över och runt hela tårtan. Tryck fast gräslöken utmed tårtans sidor. Spritsa på äggkräm och dekorera med löksill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.