Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sirap på maskrosor

 
Skriv ut

Varför inta ta hand om ogräset och göra något jättegott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skaka eller plocka bort alla små kryp.
  2. Lägg blommorna i en stor kastrull tillsammans med en liter vatten, citron och apelsin som du delat i klyftor med skalet på.
  3. Koka i 20 minuter, låt dra över natten och sila sedan.
  4. Häll maskrosvattnet i en ren kastrull och koka tillsammans med ett kilo socker i cirka en timme eller tills det blir tjockt som sirap. Tillsätt mer socker om det behövs.
  5. Häll upp på rengjorda burkar och servera i te, på smörgåsen eller till pannkakor. Förvara svalt så håller sirapen flera år.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.