Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sissis och syrrans baklava

(3 kommentarer)  
Sissis och syrrans baklava Sissis och syrrans baklava
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Perfekta presenten till den som gillar söta bakverk...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör nötter, kanel och socker i en hushållsmixer tills nötterna blivit tillräckligt hackade. Smält smöret och blanda sedan med rapsolja. Sätt ugnen på 175 º.
  2. Pensla en form (ca 20x30cm) med smör. Dela filobladen på hälften, så att de passar i formen. Pensla sedan översidan på ett blad med "smör-oljan" och lägg i formen (med den penslade sidan uppåt). Fortsätt så med nio till blad.
  3. Bred halva nötblandningen på filobladen. Lägg på 4 blad till, som ska vara penslade på samma sätt som filobladen i botten. Bred på resten av nötblandningen och avsluta med två filoblad. Pensla ordentligt på toppen.
  4. Skär ut små portionsbitar (5x5cm) med en vass kniv. Stänk vatten på baklavan och ställ in formen i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Ha koll på baklavan, för den ska endast bli gyllenbrun och inte bränd! Ta ut baklavan och låt den stå och svalna lite medan du gör sockerlagen.
  5. Koka upp vatten, lös upp socker och honung i det och låt sedan koka i 5 minuter. Häll sockerlagen över baklavan.
  6. Låt den svalna helt innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • surasara 2 mars 2009

    Den var super

  • Sissi_D 2 mars 2009

    :) Kul att du gillade baklavan!

  • nyborjarn86 19 november 2010

    tack för ett helt perfekt recept!!! och alldeles lagom om man inte vill göra en hel långpanna!!!! Hade bara valnötter, men det blev gott det med! gillar inte honung så skippade den och hade i lite mer socker istället!!!! en stoooor femma från mig!!!! ps: det ska läggas till att jag i vanliga fall inte gillar baklava, men den här var god och att jag är en nybörjare i köket! rekommenderar detta recept till alla!!!! :) :) :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.