Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skålbröd med tomatsoppa

 
Skriv ut

Ett lite annorlunda sätt att servera bröd till soppa är att grädda brödbullarna direkt i ugnsfasta soppskålar och sedan hälla den heta soppan över hela härligheten. Här är ett recept på örtbröd med doft av vitlök som passar perfekt till en mustig tomatsoppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt de torra ingredienserna, pressad vitlöksklyfta och hackad timjan. Arbeta ihop till en deg och knåda den ordentligt. Låt jäsa övertäckt i 45-50 minuter.
  2. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 16 små bitar. Forma degbitarna till runda bullar och lägg bullarna i botten av smorda ugnsfasta soppskålar. Låt bröden jäsa i skålarna 35-40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader och grädda bullarna i sina skålar i knappt 10 minuter.
  3. Skala och finhacka löken till soppan och fräs den försiktigt i olja i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och låt soppan koka några minuter. Krydda soppan efter tycke och smak, exempelvis med basilika, muskot eller cayennepeppar. Soppan kan göras matigare med majs, pasta, kikärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.