Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjur med chilismak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Låt nästa bjudning bli en kväll med chilismakande skaldjur. Kvällen blir garanterat en succé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort stjälkfästet, kärnorna och kärnfästet från chilifrukterna och hacka dem fint. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem fint.
  2. Skär zucchinin i ½-1 cm tjocka och 3 cm långa stavar. Ansa, skölj och strimla vårlöken fint.
  3. Hetta upp en teflonstekpanna eller wok på hög värme. Tillsätt hackad chilifrukt, vitlök och vitt vin. Koka upp.
  4. Tillsätt råa räkor, musslor, zucchini, vårlök, koriander och svartpeppar. Koka upp och låt det koka i 6-8 minuter tills musslorna har öppnat sig och räkorna har blivit ljusrosa i färgen. Färdigkokta räkor tillsätts 2 minuter innan musslorna är färdiga. Om någon mussla inte har öppnat sig under kokningen så kasta bort den. Servera med citronklyftor och tomatsallad.
  5. Genväg: Använd kokta räkor och musslor på burk. Förbered chilisåsen och tillsätt räkor och musslor. Låt sjuda ca 1-2 minuter tills skaldjuren är genomvarma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.