Låt nästa bjudning bli en kväll med chilismakande skaldjur. Kvällen blir garanterat en succé.
Instruktioner
- Ta bort stjälkfästet, kärnorna och kärnfästet från chilifrukterna och hacka dem fint. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem fint.
- Skär zucchinin i ½-1 cm tjocka och 3 cm långa stavar. Ansa, skölj och strimla vårlöken fint.
- Hetta upp en teflonstekpanna eller wok på hög värme. Tillsätt hackad chilifrukt, vitlök och vitt vin. Koka upp.
- Tillsätt råa räkor, musslor, zucchini, vårlök, koriander och svartpeppar. Koka upp och låt det koka i 6-8 minuter tills musslorna har öppnat sig och räkorna har blivit ljusrosa i färgen. Färdigkokta räkor tillsätts 2 minuter innan musslorna är färdiga. Om någon mussla inte har öppnat sig under kokningen så kasta bort den. Servera med citronklyftor och tomatsallad.
- Genväg: Använd kokta räkor och musslor på burk. Förbered chilisåsen och tillsätt räkor och musslor. Låt sjuda ca 1-2 minuter tills skaldjuren är genomvarma.
Publicerat den
16 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar