Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurs omelett

(1 kommentar)  
Skaldjurs omelett Skaldjurs omelett
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Läckert och snabblagat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stuvning: Fräs löken i smöret tills den blir mjuk. Tillsätt mjölet och rör runt. Tillsätt mjölken och i omgångar under vispning, smaksätt med grönsaksbuljong, salt och peppar. Tillsätt sparrisen och låt sjuda några minuter. Tillsätt skaldjuren och låt sjuda ett par minuter. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
  2. Omelett: Rör ihop ägg, vatten, salt och peppar med en gaffel. Stek på svag värme tills den börjar stadga sig. Lägg ca 1 dl stuvning på ena halvan av omeletten och slå upp den på en tallrik.
  3. Servera eventuellt med en bit rostat bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • OmiaO 7 september 2010

    Jag hade vitpeppar i skaldjursstuvningen, det blev väldigt gott. Tack för ett bra recept, perfekt för en snabblagad lunch!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.