Det finns inget bättre sätt att avsluta en sommarmiddag än med en tallrik bärkaka indränkt med grädde.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader. Blanda 115 g strösocker, maizena och kanel i en stor kastrull. Tillsätt bären och rör om så att de täcks av blandningen. Sjud på låg värme tiolls sockret och maizenan har lösts upp, i ungefär 3 minuter.
- Smörj en djup pajform ( diameter 24 ) och häll i bären.
- Gör kaksmeten så här: Blanda mjöl, 3msk socker, bakpulver och salt i en stor bunke. Tillsätt smöret och blanda till en grynig massa. Tillsätt filmjölken tills allt har blandats, det skall vara klumpar i smeten. Klicka ut smeten över frukten och strö 1 msk socker över kakan.
- Grädda 25 minuter, eller tills fyllningen bubblar och kakan är gyllenbrun. Häll grädden och 1 msk socker i en kastrull. Sjud grädden på låg värme. Vispa så att sockret smälter. Tillsätt vaniljstången när grädden börjar sjuda. Sjud sakta i 5 - 10 minuter. Ta av kastrullen från plattan och ta upp vaniljstången. Servera kakan i skålar och ringla vaniljgrädden över.
Publicerat den
19 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar