Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skogsbärskaka med vaniljgrädde

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Det finns inget bättre sätt att avsluta en sommarmiddag än med en tallrik bärkaka indränkt med grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Blanda 115 g strösocker, maizena och kanel i en stor kastrull. Tillsätt bären och rör om så att de täcks av blandningen. Sjud på låg värme tiolls sockret och maizenan har lösts upp, i ungefär 3 minuter.
  2. Smörj en djup pajform ( diameter 24 ) och häll i bären.
  3. Gör kaksmeten så här: Blanda mjöl, 3msk socker, bakpulver och salt i en stor bunke. Tillsätt smöret och blanda till en grynig massa. Tillsätt filmjölken tills allt har blandats, det skall vara klumpar i smeten. Klicka ut smeten över frukten och strö 1 msk socker över kakan.
  4. Grädda 25 minuter, eller tills fyllningen bubblar och kakan är gyllenbrun. Häll grädden och 1 msk socker i en kastrull. Sjud grädden på låg värme. Vispa så att sockret smälter. Tillsätt vaniljstången när grädden börjar sjuda. Sjud sakta i 5 - 10 minuter. Ta av kastrullen från plattan och ta upp vaniljstången. Servera kakan i skålar och ringla vaniljgrädden över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.