Många smaker samsas i en skön harmoni.
Strömmingens kraftiga smak balanseras av bettet i rönnbärsättika, senap och pepparrot.
Med tillhörande honungssötade lingon och potatispuré med trattkantareller uppstår ett smakfullt möte.
Instruktioner
- Lingoncréme:
Vänd försiktigt samman alla ingredienser till krämen, ställ kallt.
- Potatispuré:
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skär svampen i bitar. Fräs den i en stekpanna tills all vätska kokat bort. tillsätt 1 msk smör och fräs ytterligare 2-3 minuter, krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar, blanda i gräslöken.
- Skär osten i små tärningar, värm mjölken med 50 g smör.
Mosa potatisen med en stomp eller gaffel.
Blanda i svampblandningen, den varma mjölken med smöret och fond.
Krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Blanda försiktigt i osten. Håll varmt.
- Strömming:
Blanda senap och pepparrot, bre ett tunt lager av senapsröra på insidan av varje strömmingsfilé. Vik ihop dem och vänd dem i ströbrödet blandat med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Stek i smör på ganska hög värme ca 2 minuter på varje sida.
Låt fisken svalna något och skeda därefter över 1-2 tsk rönnbärsättika per strömmingsfilé.
- Servera strömmingen med potatispurén och lingoncrémen.
Garnera med lingon, riven pepparrot och gräslök.
Publicerat den
25 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar