Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små tekakor á la HJ

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Toppengoda med smör, ost och marmelad på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugenen på 200 grader. Lägg mjölet i skålen till matberedaren med plastkniven monterad. Smula ner jästen. Klicka i smöret och tillsätt honung och salt. Värm mjölken till 37º och tillsätt den genom matarröret under gång. Arbeta degen i cirka 2 minuter. Låt den jäsa i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i sex delar och kavla ut till rundlar, 10–12 cm i diameter. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Nagga dem och låt dem jäsa 30 minuter under bakduk. Grädda tekakorna i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler under duk.
  2. Tips! Satsen går lätt att dubbla. Degen arbetas då lättast i köksmaskin. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.