- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut
Toppengoda med smör, ost och marmelad på.
Instruktioner
- Sätt ugenen på 200 grader.
Lägg mjölet i skålen till matberedaren med plastkniven monterad.
Smula ner jästen.
Klicka i smöret och tillsätt honung och salt.
Värm mjölken till 37º och tillsätt den genom matarröret under gång.
Arbeta degen i cirka 2 minuter.
Låt den jäsa i 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i sex delar och kavla ut till rundlar, 10–12 cm i diameter.
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
Nagga dem och låt dem jäsa 30 minuter under bakduk.
Grädda tekakorna i mitten av ugnen, ca 15 minuter.
Låt dem svalna på galler under duk.
- Tips!
Satsen går lätt att dubbla.
Degen arbetas då lättast i köksmaskin.
Smaklig måltid!
Publicerat den
24 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar