Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smakrik äggakaka

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Denna rustika rätt med rötterna i skåne får ny smak tillsammans med västerbottenost. Här serveras den med fläsk men det passar även med en god sillbit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Knaperstek det rimmade fläsket. Skär klyftorna av äpplena och smörstek dem med lite socker. Vispa ihop ägg och mjöl, späd med mjölk och avsluta med ost. Smaksätt med mald vitpeppar och salt.
  3. Häll upp smeten i små smorda ugnsfasta formar och grädda i ca 10 minuter eller tills kakan rest sig. Servera med fläsk och äpplen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.