- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Detta är en fräsch grönsakssoppa med knapriga brödkrutonger. Den mättar utan att kännas tung i magen.
Instruktioner
- Skala och hacka löken fint. Skölj sellerin. Dela varje stjälk på längden, skär dem sedan i små bitar. Skala och tärna morötterna fint.
- Hetta upp oljan i en stor fettsnål gryta. Fräs lök, selleri och morötter ca 5 minuter. Snitta upp purjolöken och skölj den noga. Skiva den sedan fint. Lägg purjon i grytan och låt den fräsa en kort stund. Skölj och nyp av bladen från oreganokvistarna och tillsätt hälften av dem i grytan, eller torkad oregano. Smaksätt med salt och peppar och fräs ytterligare 3 minuter.
- Häll på grönsaksbuljongen. Låt soppan sjuda i 10 minuter. Skålla och flå tomaterna, skär bort blomfästet och ta ut kärnorna. Skär fruktköttet i små tärningar.
- Skär av kanterna på brödskivorna och skär brödet i tärningar. Smält matfettet i en stekpanna. Rosta brödtärningarna gyllenbruna på svag till medelstark värme. Lägg hälften av tomathacket i 4 tallrikar. Häll över soppan, lägg resten av tomathacket ovanpå och strö över brödtärningar och garnera med resten av oreganon.
Publicerat den
22 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar