Hälsosamma, sunda och delikata. De knapriga kakorna passar lika bra till mellanmålet som till filen istället för müsli.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en fyrkantig form, 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Hacka den torkade frukten.
- Lägg frukten, dadlarna och vatten i en kastrull. Täck över med lock och koka upp på medelvärme. Låt sjuda tills dadlarna är mjuka, ca 10 minuter. Låt svalna och blanda ner färskpressad citronsaft, honung och kanel.
- Blanda mjöl, havregryn och socker i en skål. Tillsätt matfettet och arbeta in det i mjölblandningen med fingertopparna tills blandningen är grovt smulig.
- Pressa ut hälften av smuldegen i botten av formen. Bred på dadelblandningen. Täck över med resten av smuldegen. Strö över pumpa- och sesamfrön.
- Baka i ugnen i 25 minuter. Sätt formen på ett galler och låt svalna. Skär ut 12 bitar.
Publicerat den
30 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar