Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smaskig Chokladkolapaj

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Mycket mäktig och smaskig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp mjölet i en matberedare, använd stålknivarna.
  2. Skär margarinet i mindre bitar och lägg ner i blandarskålen tillsammans med socker. Kör till en smidig deg.
  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och låt formen stå i kylen i ca 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Hacka nötterna grovt.
  6. Smält blockchokladen i mikron i ca 1 minut. Kolla noga att den inte bränns. Den ska bara smälta. Eller smält chokladen i en skål över en kastrull med sjudande vatten.
  7. Förgrädda skalet i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  8. Strö ut nötterna i pajskalet.
  9. Vispa samman ägg, farinsocker och sirap.
  10. Tillsätt chokladen. Häll smeten över nötterna i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.
  11. Serveras kall med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.