Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smögensoppa med tak

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Lite ovanlig som förrätt

Ingredienser

Instruktioner

Skala räkorna. Dela fisken i mindre bitar. Skala lökarna, dela dem och fräs dem i margarin. Tillsätt tomater, vatten vin, buljongtärning och timjan. Sjud soppan i 15 minuter. Lägg i fisken och sjud i ca 5 minuter. Blanda ner räkor, grädde och dill. Låt soppan svalna. Häll upp i portionsskålar eller muggar som tål ugnsvärme. Fyll dem inte till mer än drygt hälften. Dela varje smördegsplatta i två delar, som kavlas ut lite. Vispa upp gulan och pensla muggarnas kant på utsidan. Lägg degen över och tryck till runt kanten. Pensla degen och grädda i ugn 225 grader ca 10 minuter eller tills locket blåst upp och fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.