Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakade äpplen med mandel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Under det frasiga gömmer sig äpple och mandelmassa. En snabb efterrätt när tiden är knapp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala eventuellt äpplena och ta ut kärnhuset. Riv mandelmassan och blanda den med kanel eller kardemumma. Fyll hålet på äpplena med fyllningen.
  3. Rulla ut degen, dela den i 4 lika stora bitar. Ställ ett äpple på varje smördegsplatta. Pensla kanterna på degen med uppvispat ägg. Vik upp hörnen runt varje äpple och tryck till.
  4. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Servera äpplena med glass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.