Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbgott till kaffet

(2 kommentarer)  
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna kaka är underbart god och enkel att baka. Har du frysen full med äppelmos från höstens skörd så bara måste du prova den här.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten omväxlande med saften. Rör till sist ner det smälta avsvalnade smöret.
  2. Grädda kakan i långpanna ca 8-10 minuter i 250 grader.
  3. Efter gräddningen delas kakan i två delar. Äppelmoset breds ut på den ena halvan och så strör man socker på den andra halvan. Sockerhalvan lyfts ovanpå moshalvan, var försiktig så att den inte går sönder (det kan löna sig att dela den i 4 delar innan man provar lyfta den).

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • imminn 1 juni 2011

    Hej! Den verkar väldigt god, så den måste jag bara göra. Det är en sak jag undrar över, är det 1 dl koncentrerad saft eller juice eller normalt utspädd? Jag lovara att komma med bedömning. Ha det gott! MVH/ Imminn

  • Majasmamm 2 juni 2011

    Hej! Jag brukar själv alltid använda juice, man kan ju använda annan juice också ifall man inte råkar ha apelsinjuice i kylen. Hälsn. Majasmamm

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.