Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbgravad helgrillad laxfilé

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Servera gärna med en sås av lika delar majonnäs och gräddfil som smaksatt med färska örter, salt och peppar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda salt, socker och peppar och klappa in det i laxen. Lägg den i en plastpåse 1 timme. Torka av laxen med hushållspapper. Lägg den på grillen med skinnsidan ner ca 15 minuter beroende hur tjock den är.
  2. Vänd och grilla andra sidan ca 15 minuter. Den får inte vara nära glöden utan det ska vara ganska svag värme annars bränns fisken innan den är genomstekt. Fisken är klar när innetepraturen är ca 60 grader.
  3. Servera gärna med gräddfils och majonnässås med örter, samt grillad sparris, grillad citron och färskpotatis.
  4. Tips: Det går bra att göra på samma sätt med potionsbitar. Tillagningstiden blir då en tredjedel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.