Laxen får en härlig stekyta och skön sälta av den snabba rimningen. Tillsammans med persikor, räkor och citronjuice får laxen en härlig smak.
Instruktioner
- Rör ihop 2 msk salt och 2 msk socker. Gnid in laxbitarna i blandningen och låt stå framme i rumstemperatur i 20 min.
- Koka bulguren enl anvisning på paketet. Låt svalna något.
- Skala och finhacka löken. Skär persikohalvorna i små klyftor. Grovstrimla rucolan.
- Blanda bulgur, rödlök, persika, rucola, olivolja och citronjuice. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner de avrunna musslorna.
- Torka av laxen väl och stek den i en het lättoljad panna ca 3 minuter på varje sida.
- Fördela salladen på tallrikar. Toppa med laxen. Chiliflakes passar bra att strö över laxen efter stekning.
- Tips! Servera gärna med en klick crème fraiche och citronklyftor.
Publicerat den
4 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar