Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabbrimmad lax med rucola och persika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laxen får en härlig stekyta och skön sälta av den snabba rimningen. Tillsammans med persikor, räkor och citronjuice får laxen en härlig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop 2 msk salt och 2 msk socker. Gnid in laxbitarna i blandningen och låt stå framme i rumstemperatur i 20 min.
  2. Koka bulguren enl anvisning på paketet. Låt svalna något.
  3. Skala och finhacka löken. Skär persikohalvorna i små klyftor. Grovstrimla rucolan.
  4. Blanda bulgur, rödlök, persika, rucola, olivolja och citronjuice. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner de avrunna musslorna.
  5. Torka av laxen väl och stek den i en het lättoljad panna ca 3 minuter på varje sida.
  6. Fördela salladen på tallrikar. Toppa med laxen. Chiliflakes passar bra att strö över laxen efter stekning.
  7. Tips! Servera gärna med en klick crème fraiche och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.