Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snövits drömtårta

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

En mäktig tårta med vit choklad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret under omrörning.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner chokladblandningen, limesaft och mjöl. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen.
  3. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen 30-40 min. Täck med aluminiumfolie efter halva tiden om kakan ser ut att få för mycket färg. Låt kakan kallna. Förvara den kallt.
  4. Glasyr: Bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och rör tills den smälter. Låt glasyren stå kallt tills den har blivit krämig och bredbar.
  5. Bred glasyren ovanpå och runt tårtans kant. Låt stå kallt tills glasyren stelnar. Garnera med frukt och bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.