En mäktig tårta med vit choklad!
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret under omrörning.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner chokladblandningen, limesaft och mjöl.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen.
- Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen 30-40 min. Täck med aluminiumfolie efter halva tiden om kakan ser ut att få för mycket färg. Låt kakan kallna. Förvara den kallt.
- Glasyr: Bryt chokladen i bitar. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och rör tills den smälter. Låt glasyren stå kallt tills den har blivit krämig och bredbar.
- Bred glasyren ovanpå och runt tårtans kant. Låt stå kallt tills glasyren stelnar. Garnera med frukt och bär.
Publicerat den
29 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar