En saftig sockerkaka med blåbär och sötsyrlig glasyr.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en form ca 2 liter.
- Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i filmjölken. Blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt citronsaft och skal.
- Häll hälften av smeten i formen och strö över blåbären. Häll på resten av smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 30-40 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något och stjälp upp den på en tallrik eller brödgaller.
- Rör ihop ingredienserna till glasyren som ska vara tjock men rinnande. Ringla den över kakan och servera.
Publicerat den
10 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar