Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka med blåbär och citronglasyr

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En saftig sockerkaka med blåbär och sötsyrlig glasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form ca 2 liter.
  2. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i filmjölken. Blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt citronsaft och skal.
  3. Häll hälften av smeten i formen och strö över blåbären. Häll på resten av smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 30-40 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna något och stjälp upp den på en tallrik eller brödgaller.
  4. Rör ihop ingredienserna till glasyren som ska vara tjock men rinnande. Ringla den över kakan och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.