Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söndagskotlett med pepparostfyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket gott! Också ett recept ur en gammal Allt om Mat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär med vass kniv loss hela kotlettraden från benet, för kniven så tätt intill benet som möjligt. Skär ut kotletter ca 3 cm tjocka och skär en ficka på sidan på varje. Spara benet till buljong. Stöt ihop salt och grönpeppar och bred ut det på kotletterna.
  2. Fyll med pepparost och stäng med tandpetare. Hetta upp en stekpanna och smält margarinet. När det fått fin färg bryns kotletterna vackert på båda sidorna.
  3. Häll crème fraichen bredvid kotletterna i pannan och lägg på lock. Låt dem bräsera ca 20 minuter på medelvärme. Om såsen verkar bli för ljus, så färga den med svampsoja.
  4. Klyftpotatis är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.