Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söt majskaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kaka med ljuvlig kolasmak ihop med chokladkräm och mjukglass får alla att jubla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och ta kastrullen från värmen. Rör i socker, vaniljpulver, limeskal och -saft. Rör i ett ägg i taget och mjölet blandat med bakpulver.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
  4. Koka upp grädden i en kastrull till chokladkrämen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i den varma grädden.
  5. Servera kakan med varm chokladkräm och vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.