Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söt pumpapaj och pistaschnötter

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En läcker, annorlunda och söt pumpapaj som får det lilla extra av pistaschnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa, förhand eller i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 26 cm i diameter och låt den vila i kylen i minst 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Lägg det grovhackade pumpaköttet i en kastrull med vatten. Koka upp och låt pumpan sjuda i ca 10 minuter. Häll av vattnet och låt pumpan rinna av. Mixa pumpan lätt och låt den svalna.
  5. Tillsätt äggen, ett i taget i pumpasmeten. Rör i grädden. Vänd ner resten av ingredienserna till fyllningen i smeten. Spara eventuellt lite pistaschnötter att strö över den färdiggräddade pajen.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 minuter. Täck över pajen med folie om den får för mycket färg.
  7. Sikta florsocker över pajen och strö över några pistaschnötter. Servera pajen med lättvispad grädde smaksatt med lite rivet limeskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.