En läcker, annorlunda och söt pumpapaj som får det lilla extra av pistaschnötter.
Instruktioner
- Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa, förhand eller i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 26 cm i diameter och låt den vila i kylen i minst 20 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Lägg det grovhackade pumpaköttet i en kastrull med vatten. Koka upp och låt pumpan sjuda i ca 10 minuter. Häll av vattnet och låt pumpan rinna av. Mixa pumpan lätt och låt den svalna.
- Tillsätt äggen, ett i taget i pumpasmeten. Rör i grädden. Vänd ner resten av ingredienserna till fyllningen i smeten. Spara eventuellt lite pistaschnötter att strö över den färdiggräddade pajen.
- Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 minuter. Täck över pajen med folie om den får för mycket färg.
- Sikta florsocker över pajen och strö över några pistaschnötter. Servera pajen med lättvispad grädde smaksatt med lite rivet limeskal.
Publicerat den
19 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar