Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötsur skink- och fänkålspanna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fänkål och stjälkselleri utmärker den här spännande rätten. Dessa grönsaker med sina unika smaker passar särskilt bra till magert fläskkött i en sötsur marinad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spola av köttet och torka av det. Skär det i 2 cm bitar. Blanda soja, farinsocker, vinäger och kryddor i en skål till en marinad. Rör om så att sockret löser sig. Lägg i köttet, ställ i kylen och marinera i två timmar, gärna längre. Vänd köttet då och då.
  2. Skölj grönsakerna. Ta bort det gröna på fänkålen, hacka det fint och lägg åt sidan till garnering. Ansa resten av fänkålen, paprikor och stjälkselleri och skär i 2 cm bitar.
  3. Skala lök och vitlök. Finstrimla löken och hacka vitlöken. Ta upp köttet ur marinaden, låt det rinna av och spara marinaden.
  4. Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor teflonstekpanna. Bryn köttet på stark värme i pannan. Tillsätt lök, vitlök och grönsaker och woka fem minuter på medelvärme. Slå i marinad och buljong, rör om väl, koka upp och låt sjuda fem minuter.
  5. Blanda majsena med 3 msk vatten och rör ner i såsen. Koka upp och låt sjuda tills såsen tjocknar. Smaka av med lite mer socker, soja och vinäger om det behövs. Garnera med det gröna från fänkålen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.