- Serverar: 5 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En riktig Cajsa Warg blev det denna vecka, "man tager vad man haver" så här på nyårsdagen.
Instruktioner
- Solrosbiffar:
Lägg kikärtorna i vatten i fyra timmar, häll av vattnet och häll över kikärtorna i en kastrull. Skala potatis, schalottenlök och vitlök, skär dem i bitar och överför till kastrullen med kikärtor. Koka i 30-60 minuter i en liter vatten. Häll av och spara spadet. Kör de kokade kikärtorna, potatisen och löken i matberedaren tillsammans med ägget tills de bildar en smet. Tillsätt kryddorna, persiljan och till sist solroskärnorna. Forma 10 stycken biffar och stek dem i smör.
- Tomatbulgur:
Koka upp spadet och tillsätt salt. Häll i den hela bulguren och koka tills allt vatten är borta tar ca 15 minuter. Skär tomaterna i bitar och rör ner dem tillsammans med persiljan i den kokta bulguren.
- Servera med:
En sallad och Créme fraice blandat med örter.
Publicerat den
1 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar