Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Solrosbiffar med tomatbulgur

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En riktig Cajsa Warg blev det denna vecka, "man tager vad man haver" så här på nyårsdagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Solrosbiffar: Lägg kikärtorna i vatten i fyra timmar, häll av vattnet och häll över kikärtorna i en kastrull. Skala potatis, schalottenlök och vitlök, skär dem i bitar och överför till kastrullen med kikärtor. Koka i 30-60 minuter i en liter vatten. Häll av och spara spadet. Kör de kokade kikärtorna, potatisen och löken i matberedaren tillsammans med ägget tills de bildar en smet. Tillsätt kryddorna, persiljan och till sist solroskärnorna. Forma 10 stycken biffar och stek dem i smör.
  2. Tomatbulgur: Koka upp spadet och tillsätt salt. Häll i den hela bulguren och koka tills allt vatten är borta tar ca 15 minuter. Skär tomaterna i bitar och rör ner dem tillsammans med persiljan i den kokta bulguren.
  3. Servera med: En sallad och Créme fraice blandat med örter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.